Rallyhold

HVORNÅR:  Torsdag  kl.: 17:30 - 18:30

TRÆNERE:  Tina Skovgaard og Jane Jensen

 

BESKRIVELSE:

Rally-lydighed er sjov træning for dig og din hund.

Alle lovlige hunderacer og blandingshunde er velkomne på rallyholdet. Der er plads til alle, også hunden med problematikker, da der vises hensyn. Det er en fordel, hvis hund og fører har styr på basislydighed. 

Rallyholdet er for dig der ønsker et alternativ til brugshundetræningen eller ønsker at forstærke samarbejdet mellem hund og fører. Træningen henvender både til dig, som vil træne rally for sjov og for dig, som vil til konkurrence. Træningsforløbet starter med en introduktion for nye kursister, med lidt teori hvor skilte, reglement, praktisk information m.m. gennemgås. Træningsgange vil have en varighed på ca. 1-1½ time pr. gang.

Kort fortalt er Rally en kombination af traditionelle lydighedsøvelser og dirigeringer, med vægt på glæde hos hund og fører i et frisk og frejdigt tempo. Det skal være sjovt at træne for både hund og fører.

Hund og fører gennemgå en bane med 10-20 skilte, med hver sit moment af en øvelse. Som hovedregel kræves der ikke den samme præcision i øvelserne, som ved almindelig lydighed. Afstraffelse er strengt forbudt, og der lægges stor vægt på det positive samarbejde mellem hund og fører. Det er tilladt at bruge alle de kommandoer, håndsignaler og lyde man vil, i modsætning til det almindelige lydighedsprogram, hvor kun få faste kommandoer må anvendes.

Der findes 4 klasser til konkurrence: Begynder, Øvet, Ekspert og Champion. 

Baner gennemgås inden start. Øvelser kan f.eks. bestå af:

Spring, Stå, Ottetaller, Spiral, Tulipan, Snur rundt, Synkron, Tunnel, Stop, Bakke, Gå fra, Dæk, Sit foran, Hent/bring.

Der vil være alternativ træning og kontaktøvelser, ligesom der bliver lagt vægt på, at hund og fører træner selvstændigt, mens andre går bane. Der trænes i enkelte øvelser efter hundeførernes ønsker og niveau.                                  

På rallyholdet lægges der også vægt på det sociale og der skal derfor også være tid til en kop kaffe og en hyggesnak efter træningen.

Vi glæder os til at se dig og din hund.

 

Med venlig hilsen

Tina Skovgaard og Jane Jensen

 

Facebook grupper:

Schæferhundeklubben - kreds 41

Torsdagsrally kreds 41 (Kun for tilmeldte på holdet)